W Dniu Niepodległości, 11 listopada, odbyła się degustacja Leśnych Przysmaków w Miejskim Domu Kultury w Przedborzu. Akcja ta była częścią projektu ,,Dobre z Lasu” w którym bierze udział Koło Gospodyń Wiejskich Klub Kobiet Kreatywnych w Brzostku i Gaju.
Panie z tego koła zaprosiły miłośników dobrego jedzenia na degustację potraw związanych z produktami leśnymi. Entuzjastów potraw oczywiście nie zabrakło. W menu degustacyjnym znalazły się takie potrawy jak: bigos myśliwski, powidła z żurawiną, pierogi z kapustą i grzybami, wybory z dziczyzny i dużo innych.
Powiat Radomszczański reprezentowali: Michał Koski - Członek Zarządu Powiatu Radomszczańskiego i Grażyna Strojkowska - Radna Rady Powiatu Radomszczańskiego. Na wydarzeniu obecni byli również: Renata Koska - Dyrektor PUP w Radomsku, Poseł na Sejm RP - Anna Milczanowska, Renata Kozieł -dyrektor ZSP w Przedborzu oraz Wiceminister Rolnictwa i Rozwoju Wsi - Krzysztof Ciecióra.
Partnerem wydarzenia są Lasy Państwowe.