W czwartek 28 marca przed budynkiem starostwa odbył się III Powiatowy Kiermasz Wielkanocny. Stał się on już radomszczańską tradycją.
Podobnie jak w poprzednich latach kiermasz wzbudził szerokie zainteresowanie wśród mieszkańców powiatu. Przybyli pod starostwo goście, wędrując od straganu do straganu, przekonali się, że kiermasz oferujący lokalne smakołyki i rękodzieło świąteczne to prawdziwa uczta dla zmysłów.
Kolorowe stragany urzekały obecnych pięknem stroików, pisanek, palemek i baranków. Unoszące się wokół zapachy świeżo pieczonego chleba, chrzanu i tradycyjnego kugla, tworzyły niepowtarzalną atmosferę, a na stoiskach lokalnych producentów każdy mógł znaleźć coś dla siebie.
Na stołach zagościły między innymi swojskie wyroby wędliniarskie, pieczywo, ciasta, barszcz biały, czy olej tłoczony na zimno. Łasuchy także nie mogły narzekać: podczas kiermaszu można było skosztować regionalnego pszczelego miodu.
Rokrocznie kiermasz jest okazją do powrotu tradycji i do zaopatrzenia się w niezbędne w czasie Wielkanocy produkty. To także okazja do spotkań i wzajemnych, świątecznych życzeń.